Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Απογοήτευσε η Βραζιλία…




Του Λάζαρου Τσουμένη

3.07.2010
Να λοιπόν που η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση αποδείχθηκε ικανή να δημιουργήσει εκπλήξεις και μάλιστα πρώτου μεγέθους. Ο αποκλεισμός της Βραζιλίας με τα λαμπερά αστέρια και τους εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο αποτελεί την πρώτη σπουδαία είδηση που βρήκε από την έναρξη της διοργάνωσης και πιθανότατα δεν θα υπάρξει άλλο αποτέλεσμα να την επισκιάσει. Απόλυτα δικαιωματική η πρόκριση της Ολλανδίας, της ομάδας των «οράνιε» που πέτυχαν να ανατρέψουν το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου, σπάζοντας τα νεύρα των Βραζιλιάνων με την ισοφάριση στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Κυρίως όμως το ατού των παικτών από τη χώρα της τουλίπας ήταν το ποδόσφαιρο με επιθετικό προσανατολισμό σε αντίθεση με τους αντιπάλους που αντέστρεψαν τον αιώνιο ρυθμό των ξέφρενων επιθέσεων ρίχνοντας το κύριο βάρος στην άμυνα και αφήνοντας το κυνήγι των γκολ στο ταλέντο των παικτών της επίθεσης.
Εκείνο που δίνει διαστάσεις εντυπωσιασμού στην είδηση του αποκλεισμού της Βραζιλίας δεν είναι απλά η θεώρησή της ως ακλόνητο φαβορί για τον τελικό και φυσικά της κατάκτησης του κυπέλλου, αλλά παράλληλα η διαμόρφωση των ζευγαριών στη συνέχεια καθώς δεν αποκλείεται να προκύψει επανάληψη του τελικού του 1978 ανάμεσα σε Αργεντινή και Ολλανδία ή και του 1974 Γερμανίας – Ολλανδίας. Σημασία έχει ότι όλα από τώρα και στο εξής είναι ανοικτά και κανένα αποτέλεσμα δεν θα ξεπεράσει σε διαστάσεις τη χθεσινή έκπληξη, καθώς οι ομάδες που μετέχουν έχουν επιδείξει αρετές και ικανότητες να σπάσουν κάθε είδους προγνωστικά.
Συμπερασματικά επίσης εκείνο που έχει σημασία είναι να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στον επιθετικό προσανατολισμό και να πάψουν οι προπονητές να παίζουν μόνο για το αποτέλεσμα. Μόνο έτσι θα υπάρξει θέαμα αντάξιο των ονομάτων και των δολαρίων που έχουν ξοδευτεί για τη διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου