Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Δυναμική παρουσία από τα Τρίκαλα στο Μπλόκο της Νίκαιας

Οι Τρικαλινοί στο δρόμο για το μπλόκο και στην άλλη πλευρά εργάτες από την Αθήνα
Ήταν μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση της Κυριακής στο μπλόκο της Νίκαιας. Εκεί στην αερογέφυρα, όπου είχε δοθεί και το ραντεβού το 2013 πάνω και κάτω από την αερογέφυρα εκατοντάδες εργαζόμενοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές έσπευσαν να ενωθούν με τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ που τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Στην συγκέντρωση δυναμικό παρόν έδωσε σημαντικός αριθμός εργαζομένων από τα Τρίκαλα κρατώντας πανό του ΠΑΜΕ και σημαίες της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ. Έφθασαν στις παράπλευρες οδούς της ΠΑΘΕ γύρω στις 11 το πρωί και πεζή μετέβησαν στο χώρο του συλλαλητηρίου, όπου είχε δοθεί το ραντεβού από όλους τους θεσσαλικούς νομούς. Ιδιαίτερος χαρακτηριστικό η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας η οποία έδωσε ηχηρή παρουσία προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά προς εκείνους που επιδιώκουν να τη μετατρέψουν σε άβουλη μάζα με μισθούς – ψίχουλα και χωρίς ασφάλιση. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Βαγγέλης Μπούτας, κάνοντας λόγο για τις κυβερνητικές εξαγγελίες – κοροϊδία, αλλά και για τη μεγάλη σημασία των αγώνων που προσλαμβάνουν όλο και πιο μαζικότερο χαρακτήρα.

Μερική άποψη της συγκέντρωσης 

Κατά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων που έγινε στη Νίκαια στη Λάρισα αποφασίστηκε:
  • Κάθε μπλόκο να προχωρήσει σε τοπικές κινητοποιήσεις σε εφορίες και τράπεζες.
  • Να ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα.
  • Τη Δευτέρα να συναντηθούν στη Βουλή με εκπροσώπους κομμάτων. 
  • Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων να διοργανώσει αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου του Κιλελέρ.
...Και Ελληνοφρένεια

Πάντως δεν έλειψαν και τα ευτράπελα αφού τα μπλόκα και το συλλαλητήριο επισκέφθηκε ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Ελληνοφρένεια» κρατώντας για πεσκέσι στους αγρότες μια ταμειακή μηχανή. Έγινε αντικείμενο ασχολίας από τους νεότερους, συνομίλησε επί πεντάλεπτο με τον Βαγγέλη Μπούτα, αλλά άκουσε και τα εξ αμάξης για την παγερή στάση των περισσότερων καναλιών όσον αφορά την ενημέρωση για τα μπλόκα.



Λ.Τ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου