Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ευχάριστη νότα το ξεκίνημα του ΑΟΤ


Του Λάζαρου Τσουμένη

Δημοσιεύτηκε στις 2.11.2010

Τα τελευταία αποτελέσματα του Α.Ο. Τρίκαλα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο Ελλάδος αποτέλεσαν μια ευχάριστη νότα σε μια περίοδο που τα γενικότερα προβλήματα συσσωρεύουν βαριά σύννεφα. Όπως διαφαίνεται μέχρι στιγμής η ομάδα έχει αρχίσει να ξεπερνάει την περίοδο προσαρμογής από την άνοδό της και να αποκτά σταθερότητα, μαχητικότητα και σαφώς καλύτερη ψυχολογία. Ειδικά στον αγώνα του κυπέλλου με τον Άρη όσο κι αν είχε με το μέρος της μια σειρά συγκυριών απέδειξε ότι διαθέτει ένα σύνολο ικανό να κοιτάζει τους αντιπάλους στα μάτια χωρίς κανένα σύμπλεγμα κατωτερότητας. Απόδειξη το γεγονός ότι η ομάδα των Τρικάλων στην ρουλέτα των πέναλτι δεν αστόχησε σε καμία προσπάθεια γεγονός που φανερώνει ότι είναι ικανή να φθάνει σε υψηλή αποτελεσματικότητα ανεξαρτήτως του τεχνικού επιπέδου του αντιπάλου. Περαιτέρω η κλήρωση δεν χαμογέλασε και την στέλνει στο Ο.Α.Κ.Α. απέναντι στον Παναθηναϊκό σε μια αναμέτρηση που φέρεται προδικασμένη, αλλά στο ποδόσφαιρο όπως και τη ζωή «ποτέ μη λες: ποτέ».
Η βασική αποστολή της ομάδας πάντως επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα όπου πρέπει να πετύχει να πλασαριστεί στην υψηλότερη δυνατή θέση. Και επειδή μια καλή αρχή μπορεί να δώσει ένα σημαντικό αβαντάζ, είναι ενθαρρυντικό ότι βρίσκεται μέσα στους στόχους της. Αρκεί βεβαίως να διαφυλάξει τα νώτα μηδενίζοντας τις απώλειες εντός έδρας και να αποσπάσει βαθμούς μακριά από το γήπεδό της. Όπως διαφαίνεται, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, οι ομάδες βρίσκονται συγκριτικά σε παρόμοιο σχεδόν επίπεδο, οπότε η απόσταση που χωρίζει τους πρωτοπόρους από τους ουραγούς καλύπτεται από ένα – δυο πετυχημένα αποτελέσματα ή το αντίστροφο.
Κλείνοντας τις επισημάνσεις της στήλης θα επαναλάβουμε ότι ο βασικός σχεδιασμός δεν πρέπει να πάψει ποτέ να εστιάζεται στην καλή συνεργασία διοίκησης – προπονητή – ποδοσφαιριστών και στην αξιοποίηση ταλέντων από το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Τα πέναλτι
Κόκε 0-1, Μίνγκας 1-1, Ναφτί άουτ 1-1, Μπριλάκης 2-1, Κάλβο 2-2, Κόρμπος 3-2, Ρονάλντο απόκρουση 3-2, Μπαριέντος 4-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου