Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Πρεμιέρα ανατροπών στη Σούπερ Λίγκα




Του Λάζαρου Τσουμένη

Δημοσιεύτηκε στις 31.08.2010

Όσοι τυχόν ανέμεναν να ξεδιψάσουν ποδοσφαιρικά σε μια αυγουστιάτικη πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα μπορεί να έπεσαν έξω ως προς την ποιότητα του θεάματος, σίγουρα όμως θα αποζημιώθηκαν με το παραπάνω από την ανατροπή των λογικών προβλέψεων με τις μικρές ή μεγαλύτερες εκπλήξεις που έδωσαν την εικόνα ότι τουλάχιστον στη φάση αυτή δεν δικαιούται κανείς τον τίτλο του φαβορί. Εκείνο που έπαιξε ρόλο ήταν ο βαθμός ετοιμότητας κάθε ομάδας στην έναρξη του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με τη διάθεση των ποδοσφαιριστών να δικαιώσουν την αξία τους στο χρηματιστήριο των μεταγραφών γεγονός που έκανε αρκετούς από τους δευτεροκλασάτους να εξισωθούν ή και να υπερβούν τα βαρύγδουπα ονόματα των μεγάλων ομάδων.
Είναι γεγονός πλέον ότι το ελληνικό πρωτάθλημα κυριαρχείται από ξένους ποδοσφαιριστές, αρκετοί από αυτούς είναι νεοφερμένοι ή έχουν αλλάξει ομάδες, το ίδιο έχει συμβεί και με τους περισσότερους προπονητές, όλα αυτά εξηγούν κατά βάση την εικόνα που παρουσίασαν οι ομάδες. Τούτο βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την ολική ανατροπή των προβλέψεων που έφερε με την πλάτη στον τοίχο τους τρεις εκπροσώπους τους κέντρου ΠΑΟ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ σε αντίθεση με τα τρίποντα που κέρδισαν οι τρεις της Θεσσαλονίκης αλλά και οι δύο θεσσαλικές ομάδες που πραγματοποίησαν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα.
Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής ενός πρωταθλήματος βέβαια δεν ενδείκνυνται για να οδηγηθεί κανείς σε ασφαλή συμπεράσματα. Εξαρτάται από τον προγραμματισμό των προπονητών και το πότε θέλουν να βρίσκεται η ομάδα στην καλύτερη φόρμα. Ωστόσο αποτελούν ένα καλό δείγμα που αυξάνει το ενδιαφέρον. Όπως θετικά κεντρίζει τη διάθεση η πρωτοβουλία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών κατά της βίας στα γήπεδα ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η υποδομή με τους κάκιστους αθλητικούς χώρους που έχουν καταντήσει χωράφια για… όργωμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου