Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Τουρκικοί τσαμπουκάδες στο Αιγαίο



Την ώρα που ο πρωθυπουργός ήταν.. απασχολημένος με το κόψε –ράψε του ανασχηματισμού και η υπουργός Εξωτερικών προσπαθούσε να χαμογελά αμήχανα μπροστά στην ανυπαρξία ελληνικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή, και πριν καλά σβήσει ο απόηχος των δηλώσεων του προέδρου της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ήρθαν οι Τούρκοι να παραβιάσουν προκλητικά τον ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο. Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να παρενοχλήσουν ελληνικό ελικόπτερο που διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων λαθρομεταναστών.

Και τι έκανε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση η κυβέρνηση; Έσπευσε, να… ενημερώσει του πρέσβη των Αμερικανών στην Ελλάδα και εκείνος με τη σειρά του υποσχέθηκε να μεταφέρει τις διαμαρτυρίες στην κυβέρνησή του. Κατά τον τρόπο αυτό καθιστούμε τις ΗΠΑ σε ρόλο διαιτητή τον οποίο επιδιώκουν διακαώς προκειμένου να παριστάνουν τους ρυθμιστές των διεθνών εντάσεων αποκομίζοντας προς όφελός τους τα ανάλογα κέρδη.

Η ουσία είναι ότι με τα οπλισμένα τουρκικά Φάντομ να κυκλοφορούν στον εναέριο χώρο μας, υποχρεώνοντας τα ελληνικά μαχητικά να δίνουν σκληρές εικονικές αερομαχίες για να τα απωθήσουν και με την ένταση να μεταφέρεται και στη θαλάσσια περιοχή, δημιουργείται άμεσος κίνδυνος θερμού επεισοδίου όπως λίγο έλλειψε να συμβεί προ ετών όταν Έλληνας πιλότος έχασε τη ζωή του εμβολισμένος από τουρκικό μαχητικό. Φαίνεται καθαρά πως οι Τούρκοι στρατηγοί προτιμούν να παίξουν το δικό τους πόκερ αφήνοντας τον Ερντογάν να παριστάνει τον μεσολαβητή στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς (και καλά κάνει αφού η ελληνική διπλωματία είναι ανύπαρκτη σε σημείο να έχει υπερφαλαγγιστεί και από τον πρόεδρο μιας άλλοτε αποικιοκρατικής χώρας όπως η Γαλλία).

Επείγει συνεπώς για την Ελλάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τις ευρωπαϊκές χώρες κυρίως εκείνες οι οποίες από τη μια πλευρά φέρουν αντιρρήσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη αδιαφορούν για τους «τσαμπουκάδες» των γειτόνων όταν θέλουν να παίξουν με τη φωτιά εκβιάζοντας χώρες και λαούς. Όσο για τους Αμερικανούς, αυτοί έχουν τους δικούς τους λογαριασμούς και δεν νομίζουμε πως θα ιδρώσει το αυτί τους από τις ελληνικές χλιαρές διαμαρτυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου