Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο Α.Ο.Τ. κράτησε ζεστές τις ελπίδες


Του Λάζαρου Τσουμένη

Δημοσιεύτηκε 10.03.2011



Σε μια πόλη όπου τα προβλήματα οξύνονται καθημερινά, είναι η πορεία του Α.Ο. Τρίκαλα που την κρατά στις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας και συνάμα με τις επιτυχίες του στα γήπεδα σκορπά χαμόγελα στον κόσμο. Με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου στους οκτώ πρώτους αγώνες η ομάδα ήδη μετρά έξι νίκες – δύο εκτός, μια ισοπαλία εκτός έδρας και μια ήττα στη Λειβαδιά και έχει πλασαριστεί στην τέταρτη θέση που δίνει, εφόσον διατηρηθεί, αβαντάζ στη διαδικασία των πλέι όφ για την τρίτη προνομιούχο θέση. Ανεξαρτήτως αυτού, εκείνο που αποκτά ξεχωριστή σημασία είναι η ικανοποιητική πορεία της ομάδας μακριά από το γήπεδό της και μάλιστα απέναντι σε αντιπάλους που καίγονται για βαθμούς, όπως ο ΟΦΗ και η Δόξα στοιχείο που αποδεικνύει ότι η ομάδα δεν περιορίζεται σε παθητικό αμυντικό ρόλο αλλά αναπτύσσει τη δυνατότητα να βγαίνει στην κόντρα και να συνεργάζονται οι παίκτες αποτελεσματικά στην αντίπαλη περιοχή.
Σε ανάλογο σημείωμα της στήλης με τίτλο «Ευχάριστη νότα το ξεκίνημα του Α.Ο.Τ.» στις 2.11.2011 είχαμε αναφερθεί στους καλούς οιωνούς που διαφαίνονταν με την προϋπόθεση «ότι ο βασικός σχεδιασμός δεν πρέπει να πάψει ποτέ να εστιάζεται στην καλή συνεργασία διοίκησης – προπονητή – ποδοσφαιριστών και στην αξιοποίηση ταλέντων από το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο». Έκτοτε η έλευση του κ. Βαζάκα στη θέση του προπονητή ήταν αυτή που συνέβαλε καθοριστικά να αλλάξουν κάποια κακώς κείμενα και να επικρατήσει καλύτερη συνεργασία, να εμφυσήσει καλύτερη ψυχολογία και πειθαρχία, έτσι ώστε να καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό το χαμένο έδαφος.
Εκτιμούμε ότι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες η ομάδα διαθέτει τις δυνατότητες να προχωρήσει και να αποτελέσει το εφαλτήριο για να διαπρέψει ξανά το ποδόσφαιρο των Τρικάλων, αρκεί βεβαίως να τύχει της ανάλογης στήριξης σε όλα τα επίπεδα. Στις επόμενες εννέα αγωνιστικές θα κριθούν πολλά αλλά το κυριότερο είναι να συνεχίσει ο ΑΟΤ να παλεύει απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Αυτό θα είναι μια καλή υποθήκη ανεξαρτήτως τι θα επιφυλάξει το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου