Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Θέτει νέους στόχους το Κίνημα Διοδίων



Του Λάζαρου Τσουμένη

Δημοσιεύτηκε 15.03.2011

Παρά τις σπασμωδικές αντιδράσεις κυβερνητικών παραγόντων και κατασκευαστικών εταιρειών το Κίνημα κατά των Διοδίων ούτε κάμφθηκε, ούτε ολιγώρησε. Ενδυναμωμένο από την ευρύτατη απήχηση των θέσεών του καθώς ξεπερνά ήδη το 12% των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια, εμφανίζεται αποφασισμένο να συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση του αντίτιμου σε διόδια που φυτρώνουν σαν μανιτάρια.
Τα Τρίκαλα που πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια ανάδειξης των στόχων, είχαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν προχθές την Τέταρτη Πανελλαδική Συνέλευση του Κινήματος Κατά των Διοδίων, στην οποία παραβρέθηκαν μέλη από διάφορες περιοχές της χώρας. Αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός για πανελλαδική κινητοποίηση την Κυριακή 27 Μαρτίου με το άνοιγμα όλων των διοδίων της χώρας σε πρώτη φάση και επίσης τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης του αγώνα κατά των διοδίων από τους πολίτες σε καθημερινή βάση. Όπως διαπιστώθηκε και πρόσφατα η ιδιωτικοποίηση των οδικών αξόνων από την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να διασφαλιστούν οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις από την πλευρά των εταιρειών, απέφεραν τραγελαφική εικόνα πρόσφατα όταν στον πρώτο χιονιά έκλεισαν οι δρόμοι και άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους μέχρι την επόμενη ημέρα (αναφέρθηκε σε κυριακάτικη έκδοση ότι για τη διαδρομή Τρικάλων – Αθήνας απαιτήθηκαν 17 ώρες).
Εκείνο που διαφαίνεται στις προθέσεις των διοργανωτών της Πανελλαδική Συνέλευσης και με δεδομένο τον πολλαπλασιασμό και όξυνση των προβλημάτων, ειδικά των ασθενέστερων τάξεων, είναι να διευρυνθούν οι στόχοι με τη δημιουργία αντίστοιχων κινημάτων και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, όπως για τις τράπεζες, τις εφορίες και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Ουσιαστικά ποντάρουν σε αυτό το μεταβατικό στάδιο όπου χιλιάδες άνθρωποι διακατεχόμενοι από την απόγνωση καθώς η ανεργία που θερίζει τέσσερις στους δέκα νέους (επίσημα στοιχεία), κλείνουν τα μαγαζιά τους, αδυνατούν να πληρώσουν τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες, βυθίζονται καθημερινά στις υποχρεώσεις χωρίς αχτίδα στον ορίζοντα. Απομένει να δούμε ποια θα είναι η στάση τους προς τα κινήματα και αν αυτά πετύχουν το σκοπό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου